Ladataan tapahtumia
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Turvallinen yhteisö -seminaari

21.4. 11:00-17:00

| 20€

Mitä on uskonnollissävytteinen väkivalta ja miten se ilmenee? Mitä tunnusmerkkejä siitä löytyy ja miten voimme sitä arvioida? Miten selvitä, jos on joutunut hengellisen väkivallan uhriksi? Mistä muodostuu turvallinen yhteisö? Näitä ja muita asiaan liittyviä kysymyksiä käsitellään seminaaripäivässä.

Luennoitsijana Heidi McKendrick, joka toimii professorina kanadalaisessa yliopistossa. Hän on kasvatustieteen tohtori ja vaativan erityistason psykoterapeutti.

Mukana: Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen, Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi sekä kirjailija Terho Miettinen, kirjailija Aila Ruoho ja seurakuntaneuvos Thorleif Johansson.

Seminaarin järjestää Helluntaikirkko, Avainmedia ja Keravan helluntaiseurakunta.

Seminaarin hinta 20 euroa sisältää opetukset ja tarjoilut ja maksetaan paikan päällä ennen seminaarin alkamista.

OHJELMA:
Klo 11.00 Seminaarin avaus. Niilo Närhi ja Esko Matikainen
Klo 11.30 Kuinka tunnistaa hengellinen väkivalta? Heidi McKendrick
Klo 12.30 Lounas
Klo 13.30 Miten auttaa hengellistä väkivaltaa kokenutta? Heidi McKendrick
Klo 14.30 Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 15.00 Kahvi
Klo 15.30 Miten luodaan turvallinen yhteisö? Paneeli: Heidi McKendrick, Terho Miettinen (10 min alustus), Aila Ruoho (10 min alustus), Thorleif Johansson (10 min alustus). Paneelin juontaa Esko Matikainen
Klo 17.00 Seminaarin päätös

Ilmoittautuminen tästä linkistä. Tiedustelut: Niilo Närhi 040-5516312.

Infot Helluntaikirkon sivuilla.


Ristin Voiton Miten on? -palstalla käsiteltiin seminaaria 1.3.2018 (9/2018):

MIKSI PUHUA HENGELLISESTÄ VÄKIVALLASTA?

Suomen Helluntaikirkko on mukana järjestämässä lauantaina 21. huhtikuuta Keravan helluntaiseurakunnassa pidettävää seminaaria, jossa käsitellään uskonnollista väkivaltaa. Seminaarin teemana on ”Turvallinen yhteisö” ja pääpuhujaksi on kutsuttu professori, vaativan erityistason psykoterapeutti Heidi McKendrick Kanadasta.

Mukana on myös hengellisestä väkivallasta vuosi sitten kohukirjan kirjoittanut Terho Miettinen ja Uskontojen uhrien tuki ry:n edustajia.

Miksi tällainen seminaari järjestetään, Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen?

– Hengellisen yhteisön pitää olla turvallinen ja hoitava, mutta sitä  se ei ole kaikkien kohdalla ollut. Haluamme nyt nostaa tämän asian esille. Seminaarissa pyrimme saamaan valmiuksia sekä hengellisen välivallan tunnistamiseen että sen satuttamien ihmisten auttamiseen. Seminaarin pääluennoitsijalla Heidi McKendrickillä on laaja kokemus uskonnollisten traumojen hoitamisesta.

Kenelle seminaari on tarkoitettu?

– Se on suunnattu laajasti seurakuntien vastuunkantajille, kuten pastoreille, vanhimmille, solunjohtajille ja ryhmien vetäjille. Haluamme, että erityisesti vastuunjantajat tunnistaisivat tämän ilmiön ja osaisivat puuttua siihen.

Mitä helluntailiikkeessä on tehty sen hyväksi, että seurakunnat olisivat turvallisia yhteisöjä?

– Meillä on käytössä lapsityönturvaohjeisto, jota on juuri päivitetty. Lapsi- ja nuorisotyöstä vastuussa olevat joutuvat käymään siihen liittyvän koulutuksen. Helluntaiseurakunnissa on otettu käyttöön myös yhteinen Helmet-menettelytapaohjeisto, jossa ohjeistetaan työntekijöitä erilaisten kriisitilanteiden hoitamisessa. Lisäksi työntekijän valtakirjan käyttöönotto selkeyttää vastuukysymyksiä ja sitouttaa yhteisiin eettisiin ohjeisiin.

Miten luonnehdit Helluntaikirkon ja Uskontojen uhrien tuki ry:n välisiä suhteita?

– Keskusteluyhteys UUT ry:n kanssa on ainakin aluillaan ja sitä tarvitaan. Epäluulot ja tietämättömyys eivät palvele ketään, ja sellaista esiintyy valitettavasti molemmin puolin. Teemme kuitenkin työtä samankaltaisten ongelmien kanssa ja välillä jopa samojen ihmisten auttamiseksi, joten avoimuus on tarpeen.

Kuva: Kaique Rocha

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
21.4.2018
Aika:
11:00 - 17:00
Hinta:
20€
Event Categories:
, , ,

Järjestäjä

Keravan helluntaiseurakunta
Sähköposti:
Kotisivu:
https://kerava.helluntaiseurakunta.fi

Tapahtumapaikka

Keravan helluntaiseurakunta
Kuparisepänkatu 6, Kerava
+ Google Map